Hoppa till sidans innehåll

Börja träna


Karate (Kara – tom, Te – hand/teknik) är ursprungligen ett självförsvarsystem med rötter i 1800-talets Okinawa, en ö i södra Japan. Därifrån utvecklades sedan flera olika stilar. Den stil vi tränar heter Wadoryu och räknas till en av de fyra stora stilarna i världen.

I karate används hela kroppen, höger och vänster sida tränas lika mycket. Grunden är tekniker som blockeringar, slag, sparkar och nedtagningar. 

 Det är en träningsform som ger en hälsosam kombination av styrka, smidighet, snabbhet, kondition, balans och kroppskontroll.

Karate utvecklar dock inte bara din fysik, utan också ditt sinne och din karaktär. Träningen hjälper dig bl.a.  att utveckla uthållighet, viljestyrka, disciplin, koncentrationsförmåga, tolerans och förståelse. De flesta upplever karate som en hjälp i det vardagliga livet, både fysiskt och mentalt.

 Alla kan träna karate oavsett ålder, kön eller fysiska förutsättningar. Inga förkunskaper krävs, man tränar och utvecklas efter sina egna förutsättningar. 

Vi tränar barfota och mjuka träningskläder fungerar utmärkt innan man köpt en karatedräkt. 

Terminen startar normalt sett i september respektive januari. Ingen föranmälan krävs men kontakta oss gärna om du har frågor.

Du har möjlighet att prova på två gånger, därefter ska terminsavgiften betalas.

 

Våra pass

Vuxengrupp (13+ år)
Träningspassen börjar med uppvärmning, sedan följer olika delar som grundtekniker, partekniker och kata (form/mönster). Därtill ingår ofta olika former av övningar som syftar till att främja smidighet, styrka, balans etc. 

 

Barngrupp (9 – 12 år)
Träningspassen är disciplinerade och liknar vuxengruppens, men övningarna varvas med lekfullhet och är anpassade efter barnens nivå.

 

Mini-ninjas (6 – 9 år)
Karateträning för de yngsta, som sker under lekfulla former. Genom träning av karatetekniker, lekar och övningar utvecklar vi våra fysiska färdigheter.

 

Karatefys (15+ år)
Karateinspirerad fysisk träning med bl a mitsar. Här kommer du att stärka din kropp, utveckla balans, smidighet, snabbhet och uthållighet. Vi tränar barfota men karatedräkt är inte nödvändig, vanliga träningskläder funkar utmärkt. 

Uppdaterad: 11 AUG 2019 19:57 Skribent: Ulrica Wilderäng
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
KK Wado Kenkyukai - Karate
Wilderäng, Härkila Skogsberg
51199 Sätila

Besöksadress:
Zethelius Väg 3
51169 Sätila

Kontakt:
Tel: 0704882017
E-post: This is a mailto link

Se all info