Välkommen till Karateklubben Wado Kenkyukai

Föreningen bildades 2017 och har sin hemvist i Sätila, Marks kommun.

Vi är anslutna till Västra karateförbundetSvenska karateförbundet samt Riksidrottsförbundet. Vår stilorganisation i Sverige heter JKF Wadokai KyuShinKan och därigenom är vi också anslutna till JKF Wadokai i Japan.

Vi bedriver “traditionell” karateträning av stilen Wadoryu som räknas till en av de fyra stora karatestilarna.

Träningspassen är strukturerade och präglas av disciplin och koncentration. Stor vikt läggs på grundtekniker som är viktiga för att sedan kunna byggas på med mer avancerade tekniker.

Karateträning är positivt såväl fysiskt som mentalt och en kampsport som alla kan träna oavsett ålder, kön eller fysiska förutsättningar. Av praktiska skäl har vi dock satt en nedre åldersgräns på 8 år. Genom träningen får du möjlighet att utveckla din rörlighet, snabbhet, styrka, koordination och kondition. Inga förkunskaper krävs, då alla tränar och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Uppdaterad: 01 NOV 2017 14:13

Postadress: